Om företaget

Om företaget


Trä och Träd startades 2013 och har sedan dess varit verksam i Västerbotten.Vi som driver företaget heter Andreas Neves och Rakel Utterström Neves och vår affärsidé är enkel. Först hjälper Amdreas våra kunder med trädfällning. Sedan anväder vi materialet i vårt hantverk.


Att arbeta med trä har alltid varit en del av Andreas liv. Det började med slöjd och snickeri för att på senare tid utvecklas alltmer mot skulpturer. Tillsammans med min fru Rakel tillverkar vi alla typer av skulpturer efter kunders önskemål. Vi gillar att jobba med stora objekt som ställer extra krav på materialkännedom och tillgång till råvaran.


Våra kunder vill ha hjälp med svåra trädfällningar som kräver rätt kunskap och utrustning för att jobbet ska kunna utföras säkert för männniskor och byggnader. Andreas har motorsågskörkort ABCE och är certifierad kursledare genom Säker Skog.


Företaget har F-skatt och  ansvarsförsäkring hos Länsförsäkringar.

Tidigare uppdrag

IMG_6068
IMG_2373
IMG_2240
IMG_3482
IMG_2104

Hantverk


En stor del av verksamheten präglas av specialuppdrag i diverse hantverk. Andreas  skulpterar på beställning och utför även antikvariska uppdrag som kräver stor noggranhet och skicklighet.


Även möbler har specialtillverkats på beställning efter kundens önskemål.


Utbildning


Löpande under året ges tillfällen att ta motorsåg- och röjsågsutbildning. Utbildningarna sker enligt Säker Skogsutbildningsprogram och ger dig de kunskaper som arbetsmiljöverket kräver.


Trädfällning


Säkerheten är alltid viktigast när man arbetar med fallande träd. Vilken metod av nedtagning kan variera beroende på omgivning samt  trädets skick och lutning. Oftast klarar man att fälla trädet som det är, men ibland krävs t.ex. skylift för att klara byggnader med god säkerhetsmarginal.Kontakta oss
Ta gärna kontakt med oss med frågor och funderingar.

andreas@traochtrad.se