Hantverk

Hantverk


När materialet väl är sågat och torkat börjar nästa del i processen. Andreas snickrar, slöjdar och skulpterar. Ibland blir det bord och ibland platsbygda möbler. Oftast handlar det om unika föremål utifrån beställarens behov.Vi utgår alltid ifrån traditionlla hantverkstekniker för att produkterna ska hålla i generationer. Ytbehandlingen görs enbart med miljövänliga metoder som t.ex. linoljefärg och hårdvaxolja

IMG_2274
IMG_2373
IMG_2246
IMG_2213
IMG_1975
IMG_1907
ormvråk7

Träskulpturer


På senare år har det blivit alltmer beställningar på träskulpturer. Det är en otroligt rolig utmaning att försöka skära fram en ormvråk ur en träkloss. Med uppdragen har intresset för denna typ av formgivning vuxit sig stark hos oss.


Rakel ansvar målning av skulpturerna och tillsammans lyckas vi oftast att skapa liv i våra alster.alm2015
Untitled-6
IMG_8336
IMG_1537
IMG_8343
IMG_8332
almas rum
abstrakt
IMG_8393

Lampor


För oss är en lampa är inte enbart en ljuskälla utan även en skulptur. Vår inspiration kommer främst från det uttryck slöjdade föremål får av handverktyget och modern design. Vi strävar efter att den som köper våra lampor känner att hen köpt en produkt av högsta kvalité.


Hållbar design innebär för oss dels att en produkt är tillverkad för att hålla i minst 100 år. Även formen och uttrycket ska ha en lång livslängd. Därför är det viktigt att hitta tidlösa uttryck som står sig mellan generationer.

st mikaels kapell
Nedtagning av spria
Kyrkspiran
blad 1
blad 2
Tillverkning av blad 3
Andreas Neves

Restaurering


Vid sidan av vårt kreativa skapande har vi även restaurerat kyrkspira på St Mikaels kapell i Vindeln. Ett stort och ärofyllt uppdrag där hantverksskicklighet och materialkunnande har satts på prov. Det var ett antikvariskt uppdrag för Vindelns församling och Historiska hus i Umeå. Sommaren 2020 återförs spiran till sin rätta plats och ska förhoppningsvis få stå ståkvar många år framöver.